Blentagruppen

Familjeägda Blentagruppen är ett av Sveriges största matfågelföretag med välkända varumärken som Guldfågeln och Ingelsta Kalkon. I koncernens anläggningar i södra Sverige produceras svenska djupfrysta, färska och förädlade kyckling- och kalkonprodukter av högsta kvalitet. Koncernen har idag ca 1000 medarbetare och omsätter 2,8 mdr SEK. 

Vi söker en Kvalitets-och miljöchef med placering i Mörbylånga

 

Beskrivning

Som Kvalitets- och miljöchef har du ett ansvar för att säkerställa, driva och vidareutveckla vårt kvalitets- livsmedelssäkerhets- och miljöarbete på anläggningen.

Vi har stort fokus på miljö och hållbarhet inom Blentagruppen och detta, tillsammans med vår kvalitetsmedvetenhet, genomsyrar hela vår verksamhet och är givna parametrar i vårt beslutsfattande.

Du sitter med i ledningsgruppen för ett av våra två affärsområden och rapporterar direkt till koncernens Kvalitets- och Hållbarhetschef.

 

Arbetsuppgifter

Du säkerställer att våra produktionsmetoder och produkter uppfyller kraven från såväl kunder, myndigheter som för våra certifieringar.

Kvalitetsavdelningen arbetar med livsmedelssäkerhet, miljö, hållbarhet, kvalitet och hygien, i nära samarbete med anläggningens produktionsavdelningar. Du har fyra medarbetare i ditt team och tillsammans arbetar ni för att bibehålla och utveckla den höga standaren inom området.

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter för teamet är avvikelse- och reklamationshantering, kontroller och provtagningar enligt kontrollprogram, planering, underhåll och utveckling av vårt ledningssystem och kontinuerligt arbeta med att bibehålla och utveckla våra certifieringar.

Kontakter med myndigheter och tillse att lagar, tillståndsgivna villkor och avtal upprätthålls samt sköter miljörapporteringen.

Internt arbetar du strukturerat och tätt tillsammans med ditt team och organisationen för att säkerställa att standards och arbetet följer våra krav på livsmedelssäkerhet och miljö samt följer upp det genomförda arbetet.

Du är en trygg ledare som trivs med att utveckla både medarbetare och din organisation.

 

Kvalifikationer

- Högskoleutbildning inom livsmedelvetenskap eller motsvarande

- Specialisterfarenhet kvalitet, livsmedelssäkerhet och miljö

- Ledarerfarenhet

- Erfarenhet av livsmedelsproduktion eller annan industriell tillverkning

- Grundläggande arbetsmiljöutbildning

- Grundläggande kunskap om certifieringsprocess och revision

- God datorvana (officepaketet)

- Goda kunskaper i svenska och engelska

- B-körkort

 

Meriterande är om du har kompetens inom BRC och ISO 14 001 och tidigare arbetat med avvikelse och reklamationshantering samt genomförande av internrevisioner.

 

Villkor

Heltid och tillsvidaretjänst

Lön enligt överenskommelse

Anställning i Guldfågeln AB

 

Placering

Mörbylånga

 

Verkar det här intressant? Sök senast den 16 april. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef, Jörgen Olsson, tel: 0706- 83 32 34 eller jorgen.olsson@blentagruppen.se. Intervjuer kommer att ske löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan snarast. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mörbylånga
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7
Kontakt
  • Jörgen Olsson, 0706-833234
Facklig företrädare
  • Fredrik Olastuen, Unionen, 070-6447518
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb