Produktion, Mörbylånga, Slakt

Familjeägda Blentagruppen är ett av Sveriges största matfågelföretag med välkända varumärken som Guldfågeln och Ingelsta Kalkon. I koncernens anläggningar i södra Sverige produceras svenska djupfrysta, färska och förädlade kyckling- och kalkonprodukter av högsta kvalitet. Koncernen har idag ca 1000 medarbetare och omsätter 2,8 mdr SEK. 

Beskrivning

Vill du bli en av oss?

Vi söker nu sommarjobbare till vår slaktavdelning i Mörbylånga.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär upphängning av slaktkyckling, efterkontroller och andra på avdelningen förekommande arbetsuppgifter. Tjänsten är på heltid, med arbetstiden förlagd enligt överenskommelse. Övertid förekommer och vi förutsätter att du kan ställa upp på detta.

Vi vill att du ska vara medveten om att arbetet är fysiskt, utförs stående och ställer krav på att du är i god fysisk form, har god motorik och inte lider av åksjuka. Då du kommer att hantera levande djur vill vi även göra dig uppmärksam på att arbetet sker i ganska mörk miljö. Arbetet utförs utefter löpande band så du kommer få hålla ett högt tempo under hela dagen. 

Kvalifikationer
Då vi arbetar i grupp på avdelningen är det viktigt att du kan samarbeta med andra människor, såväl kvinnor som män, från många olika etniska bakgrunder.

Av säkerhets-, produktsäkerhets- och kvalitetsskäl är det ett krav att du kan förstå och göra dig förstådd på svenska.

För att få jobba med slakt måste du genomgå och klara av Jordbruksverkets djuromsorgsutbildning och därmed erhålla kompetensbevis för slakt och avlivning av fjäderfä innan vi kan anställa dig. Utbildningen bekostas av oss.

Personliga egenskaper som krävs är ordningssinne, vaksamhet, ansvarstagande och gott handlag med djur. För att få jobba på vår slaktavdelning får du varken vara dömd för brott mot djurskyddslagen eller ha djurförbud.

Då det är många män som arbetar på avdelningen ser vi gärna kvinnliga sökande.

Villkor

Sommarjobb.

Vår huvudsakliga semesterperiod infaller under juni till augusti, men din anställning kan komma att påbörjas tidigare än juni och avslutas senare än augusti.

Vi följer centralt kollektivavtal mellan LI och Svenska Livsmedelsarbetareförbundet avseende Matfågel.

Är du intresserad? Skicka in din ansökan omgående, dock senast 2023-05-31. Vi kommer att rekrytera sommarjobbare löpande med tillträde och anställningsperiod enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Håkan Klintå, slaktchef, på telefonnummer 0485-495 14 alternativt Stefan Karlsson eller Same Say, produktionsledare, på telefonnummer 0485-495 97.


Skicka in din ansökan via denna länk:
https://guldfageln.varbi.com/se/what:job/jobID:593857/

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Tim- / månadslön
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad Heltid eller deltid
Ort Mörbylånga
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4
Kontakt
  • Håkan Klintå, slaktchef, 0485-49514
Facklig företrädare
  • Carl Gustavsson, Livs, 0485-49552
Publicerat 2023-02-10
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb